Když si housenka myslí, že je konec - stane se z ní motýl

Zapečené žampiony plněné nivou aneb romantika na večer

20. září 2013 v 11:37 | kika |  RECEPTY
Kdybyste mě náhodou potkali před pěti lety, ani nechci vědět co byste o mě řekli... naivně jsem si myslela, že vaření, pečení a celkově pobyt v kuchyni je jen pro upocené mámy v zástěře a třema děckama na krku. Ale člověk se mění a vyvíjí a můžu říct, že občas jsem ráda za to "back to the kitchen". S lehkostí v srdci a v rukách si jen tak pro sebe kouzlím a vytvářím "něco", něco dobrého a chutného. Je to taková moje 13. komnata kam zalezu, parádně si napráskám bříško a navíc a vlastně si u toho tak trochu psychicky odpočinu.

Nemám ráda houby, nemám ráda žampiony. Ale objevila jsem u sebe v ledničce jedno balení opravdu velkých plných žampionů; svým vzhledem mě tolik lákaly, že si říkám jaká škoda by byla je jen tak vyhodit do popelnice. Dlouho jsem hledala na internetu co by mě zaujalo a nakonec jsem vybrala a vybrala jsem velice dobře. Moje velké prohlášení zní: miluju žampiony! Celý další den jsem musela na to zázračné jídlo myslet, bylo to úžasné, bylo to fascinující, bylo to opravdu vynikající!
RECEPT PRO 2:

250 g žampionů (= cca 6)
cca 100 g nivy
10 g másla
6 plátků anglické slaniny
100 g slaniny v celku
1 cibule
3/4 kg brambor
2-3 lžíce oleje

1. Žampiony opláchněte studenou vodou a odstraňte nožičky (nožičky nikam nevyhazujte, ještě je využijeme ;) ) Do těch krásných velkých kloboučků dáme dovnitř plátek másla, naplníme nadroubnko nakrájené kousky nivy (co se vejde, nebojte se a bytvořte klidně kopeček - v troubě se to nerozteklo a chuti to jen prospěje ;) ). Každý takto naplněný klobouk zabalíme do jednoho plátku slaniny a všechny položíme na plech.
2. Rozehřejme troubu na 200°C a začneme připravovat přílohu. Brambory opláchneme a odstraníme nečistoty (slupku odstraňte dle vašich zvyklostí - já ji nechávám pro výraznější chuť), nakrájíme na plátky a vložíme do dalšího pekáčku s trochou oleje. Osolíme, okmínujeme a položíme na ně dostatek plátků slaniny (trochu si nechte na přílohu, jinak rozkrájejte téměř celou slaninu v celku)
3. Oba pekáčky vložíme do trouby a pečeme cca 35-40 minut.

4. Mezitím si na malé pánvičce osmahneme cibulku, slaninu a nožičky (vše na kostičky nakrájené) a těsně před dosmažením přidáme zbytek nivy. Vytvoří to velice zajímavou a dobrou hmotu a výbornou přílohu a omáčku.
5. Jakmile je vše hotovo, můžeme podávat - pečené brambory, zapečené žampiony a k tomu na přikusování trochu omáčky.




Jen si to užijte, zaručuju Vám, že to pohladí a probudí všechny Vaše smysly a s takovou lahvinkou lahodného vína... hmmm... to bude okouzlující večer
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 jaroslavasvajcrova jaroslavasvajcrova | E-mail | Web | 22. září 2013 v 5:35 | Reagovat

Mňam.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
TOPlist
od 29.9.2014