Když si housenka myslí, že je konec - stane se z ní motýl

Česnečka jako od babičky

28. srpna 2013 v 22:11 | kika |  RECEPTY
Dneska jsem byla naposledy v advokátní kanceláři. Neděste se, nikoho jsem nerozčtvrtila ani nerozpustila v kyselině, nýbrž jsem tam vypomáhala coby praktikantka. Byla to ta nejlepší práce, kterou jsem si za svůj studentský život dokázala sehnat a bohužel (ač jsem se to snažila vykoumat ze všech stran) jsem ji musela opustit. Ať jsem dělala co jsem dělala ale opravdu se k tomu nedal stíhat další plný úvazek, a raději si ani nechci představovat kolik hodin by musel mít jeden takový běžný den pokud by začala škola... jakože ona co nevidět začne..

Přiznám se, že jsem z toho celá špatná (navíc, když mi samotný pan advokát ráno řekl, že můj odchod bere jako ztrátu pro svou kancelář a osobně jej ho to mrzí.. anonymně s pokorou v tichosti děkuji..)

Každopádně počasí mi k pochmurné náladě jenom nahrává, v Brně je Vám tak nepříjemně sychravo, že by se člověk nejraději před tím velkým nečasem ukryl v peřinách a zůstal v posteli s knížkou a teplou polévkou nejlépe až do večera.. Úžasný

A nebudu to více okecávat, přináším Vám recept na tu nejlepší polévku jakou si umíte představit! (a teď vůbec nepřeháním!!)

pozn.: dnešní výtvor ;)

na cca 3-4 porce budeme potřebovat:

celá palička česneku
100-150 g slaniny
3 cibule
plátek másla
2 bujony
2 mrkve
4 brambory
1 petržel
1 vajíčko (a špetku mouky)
2 krajíce chleba


Nejprve si nakrájejte slaninku, nejlépe na tenší plátky a posléze na obdélníčky (pokud mohu doporučit tak v Brněnce nebo ve Sklizenu seženete "Domácí slaninu", naprosto výborná záležitost). Slanina se krásně osmahne na másle v hrnci, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a chvilku ji smažíme (ale rozhodně ne do hněda, jen tak zlehka) a zalijeme tak 1 - 1,5 litrem vody.

Až voda začne vřít přidáme 2 bujony (většinou dávám 1 hovězí a 1 zeleninový) a na kostičky nakrájené brambory, dále nastrouhanou mrkev a petržel. Po deseti minutách přidáme česnek (oloupat, rozmačkat, a v žádném případě nešetřit! :) ). Necháme dvě minutky vařit a mezitím si rozšlecháme vajíčko se špetkou hladké mouky, které opatrně vlijeme (za stálého míchání) do vařící polévky.

Než nám polévka schládne můžeme si dodělat domácí chlebové krutonky na másle (rozehřát pánvičku, rozpustit máslo, osmahnout cca po půl minutě na každé straně na kostičky nakrájený chlebík)..

Naprosto luxusní jídlo, pokud můžete na ničem nešetřete a uvidíte, že čím bohatší a kvalitnější polévka bude, tím větší radost udělá ;) Ona se Vám odmění, neuvěřitelně Vás nakopne! Přátelé, je to opravdu jízda! :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 jaroslavasvajcrova jaroslavasvajcrova | E-mail | Web | 22. září 2013 v 5:39 | Reagovat

Souhlasím, bude to mňam i pro mě. Děkuji.

2 Aliwien Aliwien | E-mail | 25. září 2013 v 9:48 | Reagovat

Nemá to chybu.

3 Pavla Pavla | Web | 23. srpna 2014 v 23:26 | Reagovat

mňam i pro mě

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
TOPlist
od 29.9.2014